Om oss

True story

Señor Habanero, eller som han egentligen hette; Juan Fernando Miguel III, fick en ovanligt kort och misslyckad karriär som brottare i 50-talets Mexico. Ambitionen att bli en av de största Luchaderos i landet spolierades dock av olika orsaker. Bättre gick det med hans experimenterande med, och framställande av chilisåser. Hans kulinariska framsteg dokumenterades av munkar utmed sluttningarna av Popocatepetl och allt tecknades ned. I klostret skrev de och vaktade den mytomspunna kokboken, El gigante Secretos de Chili. Omständigheterna kring hur kokboken försvann från klostret är höljt i dunkel men det sägs att den hamnade i orena händer. Sista delen i denna osannolika historien handlar om när Inge, vår chefskemist, förvärvar boken i en arrestcell i Tijuana 1997. Men den får vi ta en annan gång. 

Produktion

Sedan 2014 producerar vi produkter som innehåller chili. Från början traditionella tacosåser som vi tweakade för att få dem på vårt sätt. En tropisk salsa från Señor Habanero innehåller t ex rabarber och morötter för sötma och fruktighet istället för exotiska frukter från långt bort. Vi blandar alltså traditioner från andra länder med svenska traditioner, särskilt Halland. 

Tacovagn

Under 2019 drog vi igång vår tacovagn för att faktiskt sälja mat som vi vill att den ska smaka. Vi lagar mat i olika former och smaker men med traditionella tacos i grunden. Vad sägs om gäddtaco med friterad palsternacka och chililingon?